Shadow

CUM SĂ CIORDIM ROMÂNIA

Presupunem că noi, idioţi endemici, nu putem singuri vedea dacă Ponta a plagiat sau nu, deoarece nu suntem specialişti în drept penal internaţional. Doamnelor şi domnilor alegeţi-vă, acum, speranţa: speranţa lor sau speranţa-creştinească, cea bună, a tuturor celorlalţi. Nu pentru voi, ci pentru copiii voştri. Chiar dacă voi aţi furat –aşa or fi fost vremurile, măcar pe ei ajutaţi-i să fie demni în faţa oricui, iar demnitatea, ca şi competenţa, nu se măsoară în titluri universitare. Dacă le doriţi inocenţa! Treceţi zilnic pe lângă cohorte de diplomaţi, mulţi dintre ei neştiind nici măcar să-şi lege şireturile de la pantofi. Vă doriţi astfel de copii sau le veţi cumpăra sandale?

Un articol dedicat celor care se tot vaită că România nu are banii pentru tehnica de luptă, nu are bani pentru infrastructură, etc, etc. Înainte de a înghiţi cu tot cu frunze morcovul-momeală oferit de politicieni şi de cei care cred sincer că România este o ţară săracă, nu strică un pic de educaţie economică. Cuvinte ca evaziune fiscală, corupţie, şpagă încep să-şi piardă din conţinut. Sunt atât de des folosite, sunt asociate de atâtea ori cu neajunsurile românilor, încât instinctiv ajung să fie trecute cu vederea. Cifrele acestui flagel sunt seci – ce înseamnă câteva miliarde de euro? Dar câteva zeci de miliarde? Înseamnă exact diferenţa dintre un stat neputincios şi un stat care are grijă de oamenii săi.

Mai ales la Vâlcea, Oltchim se află în prezent într-o situație economică dezastruoasă, cu aproximativ 700 milioane de euro datorii, pierderi anuale de câteva zeci de milioane de euro și cu producția oprită. Combinatul ar putea fi privatizat în acest an, după ce în toamna anului trecut s-a ratat trecerea în proprietate privată a unui pachet majoritar de acțiuni. Îți vine să plângi, nu alta! României i-a dispărut rostul. E o țară fără rost, în orice sens vreți voi. O țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, mașini și țoale fără rost, cu relații și discuții fără rost, cu minciuni și înșelătorii care nu duc nicăieri. Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul și credința. Când te desparți din vina ta, încerci o vreme să te lupți cu ireversibilul, îți dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă și renunți. Când te desparți din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înțelegi ce s-a întâmplatRomânia îi batjocorește cu sadism de 24 de ani. Îi ține în foame și în frig.

Suntem umiliți, bruscați de funcționari din Vâlcea sau de oriunde, cu ifose de vedete, dar proşţi de nu îi duce apa şi cu ochii după şpaga, exact ca în toată România. Bisericile se înmulțesc, credincioșii se împuținează! Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân și cu bani, cu care se mărită. Băieții noștri fură bancomate, joacă la pokere și beau de sting pentru că știu de la televizor că fetele noastre vor bani! Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer pentru multinaționalele lor, conduse de securiștii noştri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *