Shadow

INUMAN – EGIPT – Un profesor universitar pledeaza pentru uciderea copiilor fara adapost, “pentru a face curatenie pe strazi”

Un profesor universitar egiptean, Nassar Abdullah, a publicat un articol in care pledeaza pentru uciderea copiilor fara adapost, “pentru a face curatenie pe strazi” si pentru ca “reabilitarea minorilor ar fi foarte costisitoare”, informeaza duminica Europa Press si cotidianu.

Abdullah, care sustine cursuri de etica si de filosofie politica la Universitatea din Sohag (localitate situata pe malul estic al Nilului), spune ca autoritatile egiptene ar trebui sa ia exemplu de la fortele de securitate din Brazilia, care in anii 1990 ar fi ucis copii ai strazii. Uciderea acestor minori “este solutia” pentru a pune capat problemei copiilor fara adapost pe strazile din Egipt.

“In anii 1990, copiii fara adapost din principalele orase ale Braziliei au trecut de la a-i sacai pe oameni la a le baga frica in oase, caci comiteau delicte precum violuri, prostitutie sau asasinate, iar situatia economica a Braziliei era similara cu cea a Egiptului zilelor noastre”, a scris Abdullah in editorialul sau, care a fost publicat vineri de ziarul Al Masry al Youm.

Se estimeaza ca aproape un milion de minori traiesc pe strazile oraselor egiptene. Pentru Abdullah, reabilitarea acestor minori ar fi mult prea costisitoare pentru visteria statului, motiv pentru care cea mai buna cale ar fi, in opinia lui, sa se urmeze exemplul Braziliei, unde “fortele de securitate braziliene au lansat o campanie de vanare si ucidere a copiilor ca si cum ar fi fost vorba despre caini vagabonzi”. “Aceasta solutie dura a permis sa se faca curatenie pe strazile principalelor orase din Brazilia si sa dispara copiii strazii. S-a intamplat pentru ca liderii politici aveau vointa sa faca reforme si sa combata coruptia, dar si sa creeze locuri de munca. Aceasta este lectia pe care lumea intreaga ar trebui s-o invete pornind de la cazul Braziliei”, a concluzionat profesorul egiptean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *