Shadow

Angel Tîlvăr: Este important să existe strategii europene pentru romi

Este important să existe strategii europene în privința soluționării problemelor etniei rome, a declarat președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Deputaților, Angel Tîlvăr, într-o întâlnire cu o delegație parlamentară suedeză.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, membrii delegației suedeze au subliniat faptul că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește reforma educației, dar și eforturi deosebite pentru soluționarea problemelor etniei rome, prin diferite strategii și programe naționale.

Totodată, au subliniat că problematica etniei rome este una europeană, nu doar națională, iar necesitatea includerii cetățenilor romi pe piața muncii atât la nivel național, cât și internațional trebuie să constituie o prioritate.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor s-a precizat că există, atât în România cât și în alte țări europene, dificultăți în ceea ce privește discrepanțele educaționale între unitățile de învățământ din mediul urban și cel rural, dar și între cele din centrul și periferia urbană. În ceea ce privește abandonul școlar, un element important din cadrul Strategiei 2020, România face eforturi deosebite, în special în mediile sociale dezavantajate și în cadrul copiilor aparținând etniei rome.

“România a făcut o serie de pași în direcția creșterii absorbției fondurilor și s-a subliniat că este foarte important că nu s-au înregistrat cazuri de deturnare de fonduri în țara noastră, precum în alte state. Trebuie analizată situația absorbției fondurilor europene de către România, în vederea menținerii încrederii statelor membre ale Uniunii Europene în calitatea și valoarea proiectelor românești”, se precizează în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *