Romii din Coventry: Premiu pentru integrare socială

Organizația Roma Project, care a sprijinit integrarea socială a aproximativ 3.000 de romi originari din România în Coventry (centrul Angliei), a obținut, la începutul acestei luni, premiul „Coventry Cohesion Award 2014”.

Trofeul Coventry Cohesion Awards 2014 este oferit anual de „Equalities and Communities Group of the Coventry Partnership with the Coventry Ethnic Minorities Partnership (CEMAP)” în colaborare cu Coventry City Council. Anul acesta, organizația Roma Project s-a numărat printre cei 13 finaliști și a fost desemnată câștigătoare la categoria „Voluntary and Community Sector”.

„Am obținut acest trofeupentru munca noastră în procesul de coeziune și integrare socială a romilor din Coventry. Aș dori să menționez că suntem foarte mândri de acest premiu și de reușita noastră și aș dori să mulțumesc tuturor persoanelor implicate în acest proiect. Fără ajutorul lor, această realizare nu s-ar fi împlinit”, ne-a declarat Anca Pop, manager de proiect în cadrul organizației Roma Project.

„Sunt atât de mândru de toate eforturile depuse de întreaga noastră echipă pentru câștigarea acestui premiu. De acum, munca noastră începe să devină cu adevărat importantă”, a apreciat și Bernie Flatley, președintele Roma Project, cel care a înființat organizația în 2010.

Coventry Cohesion Award este un trofeu care se acordă în fiecare an, după o inițiativă locală pornită în urmă cu cinci ani. „Acest premiu ne permite să stăm laolaltă și să privim mai atent la transformările prin care trece orașul nostru”, a spus și Phil Townshend, consilier local în Coventry și membru în Comisia pentru Politici și Egalitate. „Trăim într-un oraș în care se vorbesc aproximativ 140 de limbi. Oameni de origini total diferite au ajuns să trăiască aici, unii alături de alții. Iar Coventry are de peste 50 de ani renumele unei așezări cu locuitorii pașnici și reconcilianți veniți din întreaga lume”, a subliniat consilierul Phil Townshend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.