Shadow

Ponta si C.T.Popescu reclamati pentru discriminarea romilor

Romani Criss afirma ca “afirmatiile facute de primul ministru au loc intr-un context nefavorabil romilor, in sensul in care in Europa atitudinea fata de romi a devenit extrem de ostila si de intoleranta”.

“De maxima gravitate este savarsirea faptei aratate de catre dl Victor Ponta in calitatea sa de prim-ministru al Romaniei. Prin comportamentul sau, primul ministru nu doar incalca legea, ci da si un semnal de toleranta ridicata fata de declaratii sau acte de discriminare la adresa romilor.

O generalizare grosolana, in speta asocierea romilor cu fenomenul infractional, atenteaza in mod grav, direct, explicit la adresa deminitatii umane a persoanelor apartinand etniei, persoane care se regasesc asociate, in mod colectiv, rasist si discriminatoriu, cu un mod de comportament infractional”, potrivit sursei citate.

In ceea ce-l priveste pe Cristian Tudor Popescu, este reclamata urmatoarea afirmatie:

“Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda rulanta in Franta cu romani. M-am straduit cat am putut sa explic ca acesti tigani hoti, cersetori, criminali, nu au legatura cu romanii. Ca au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor, careia trebuie sa-i faca fata intreaga Europa, nu Romania de una singura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.