Shadow

Proiectul de autonomie al UDMR incită spiritele. Romii se REVOLTĂ şi cer INDEPENDENŢĂ dacă propunerea lui Hunor e acceptată: “Vom cere autonomie în judeţele cu o mare pondere de romi”

Proiectul Uniunii privind autonomia Ţinutului Secuiesc a incins spiritele in comunitatea romilor, care ameninta ca vor cere autonomia daca planul UDMR va fi acceptat. Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeteana Cluj, reprezentata de catre Presedinte judetean Aurel Rosianu, a enuntat intr-un comunicat de presa ca “dorinta romilor din aceste zone este de a nu se maghiariza romii vorbitori de limba maghiara si de a nu se pierde identitatea de etnici romi si de alegatori”.

“Avand in vedere ca UDMR cere autonomie asupra tinutului secuiesc, mai multe organizatii ale Romilor din Ardeal ne opunem asupra acestui proiect de autonomie, prin faptul ca in judetele Covasna, Harghita si Mures locuiesc un numar de 60.000 de mii de romi”, se arata intr-un comunicat de presa remis de catre Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeteana Cluj, reprezentata de catre Presedinte judetean Aurel Rosianu.

“Dorinta romilor din aceste zone este de a nu se maghiariza romii vorbitori de limba maghiara si de a nu se pierde identitatea de etnici romi si de alegatori.

Credem ca acest proiect are doar culoare politica de a negocia in turul 2 voturile maghiarilor. In cazul in care acest proiect va fi acceptat se va crea un precedent si noi, romii, vom cere autonomie in judetele cu o mare pondere de romi, cum ar fi, spre exemplu, in judetele Salaj, Oradea, Cluj, Calarasi, Iasi, Olt si Galati”, mai scriu liderii in comunicatul de presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *