Oraşul care poate rămâne fără primărie înainte de alegeri

La prima vedere, oraşul Negreşti-Vaslui arată ca toate oraşele de provincie, mici şi sărace: blocuri comuniste, mai mult sau mai puţin jerpelite, câteva case cochete, construite pe la mijlocul deceniului trecut, devenite pete de culoare în zone vechi şi coşcovite, o animaţie îndoielnică şi nehotărâtă.

Ce deosebeşte Negreştiul de celelalte oraşe de „calibrul” său? Faptul că, într-o bună zi, s-ar putea trezi fără primărie. „Este foarte grav ce se întâmplă cu noi. Din cauza datoriilor mari, moştenite de la fostul primar, şi a unor întâmplări urâte, petrecute în ultimul timp, nu mai avem mult şi intrăm în faliment”, spune primarul Vasile Voicu. După chipul şi asemănarea primăriei, întreaga comunitate pare să fi ajuns în pragul falimentului. Potrivit spuselor consilierului primarului pe probleme sociale privind romii, Costel Lupu, în oraş nu mai funcţionează, în afara câtorva servicii – farmacii, bănci, telefonie mobilă, cârciumi, bufete şi fast food-uri -, decât o societate comercială care produce utilaj greu, unde, de bine – de rău, 30 de oameni.

Şi, ca să ne convingem, consilierul ne-a condus în cartierul Schinaş, un loc cu adevărat de lumea a treia – cel puţin -, anunţându-ne pe drum că oamenii sunt extrem de săraci, trăind doar din ajutoare sociale şi indemnizaţii. „Cu toate acestea, oamenii fac un efort deosebit ca să-şi dea copiii la şcoală, ca să nu ajungă în situaţia lor de azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.