ROMII ÎS DĂŞTEPŢI: Combinator, ciorditor, cămătar sau hoţ. Tu ce vezi când te uiţi la copiii romi?

Hoţi, ciorditori, nespălaţi! Acesta e stigmatul pe care copiii romii îl poartă! Culoarea pielii e blestemul lor. Dorinţa lor: ca oamenii să înţeleagă că toţi suntem la fel şi că, într-adevăr, “CONTEAZĂ NUMAI SUFLETUL”. Campania Profesionişti romi în domeniul medical îşi propune să combată prejudecăţile despre persoanele de etnie romă şi îndoiala cu privire la capacitatea acestora de a învăța.

Indiferent ce-ar zice un copil rom, șansele ca visul să i se îndeplinească tind spre zero. Îi executăm public fără nicio remuşcare!

“Copiii romi visează ce îi lăsăm noi să viseze”

Copiii romi nu ajung ce și-ar dori ei, ci, mai degrabă, ajung ce credem noi despre ei; cu alte cuvinte, ajung prejudecățile noastre.

Antonio vrea să se facă doctor

Antonio pictează cei mai frumoşi melci. Şi e doar în clasa întâi! Chiar dacă îi place să picteze, el nu vrea sa fie nici pictor, nici caricaturist. Vrea să se facă doctor, să îi facă bine pe oamenii bolnavi.

Se visează poliţist

Claudiu se visează poliţist de când se ştie. Este abia în clasa a III-a, dar ştie că numai dacă învață acum, va ajunge să realizeze ceva cand va fi mare. Cel mai mult îi place să se joace cu prietenii pe afară şi să se asigure că nimeni nu trişează, evident. Îi mai place să mănânce la MC, unde e foarte vigilent la restul pe care îl dau vânzătorii.

Iazmina vrea să fie stilistă

Iazmina are dar 3 ani şi jumatate şi nu s-a hotarât încă ce va fi când va fi mare. Pare că are toate calităţile să devină o stilistă desăvârşită. Îşi exersează talentul pe păpuşile din casă, pe care le machiază şi le aranjează. După care pregăteşte adevărate spectacole, în care cântă şi dansează.

Marina, actriţă în devenire

Marina are 9 ani şi este în clasa a III-a. Când doamna învăţătoare alege copiii care vor să joace pentru serbare, e prima care ridică mâna, pentru că cel mai mult şi mai mult vrea să fie actriţă.

Robert este elev în clasa a VI-a şi vrea cel mai mult şi mai mult să fie fotbalist – ca Messi sau ca Neymar, preferatul lui. Ştie că trebuie să muncească mult pentru asta şi de aceea se antrenează toată ziua la clubul la care e membru de 3 ani. Şi pentru că nu se ştie niciodată când se iveşte ocazia să exersezi, este tot timpul în echipamentul de fotbal, pregătit pentru cea mai buna pasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.