Shadow

A băut acid sulfuric în loc de apă. Copil de doi ani din Satu Mare, transferat în stare foarte gravă la Cluj

Un copil de doi ani din Satu Mare, intoxicat cu acid sulfuric, a fost transferat miercuri la o clinică din Cluj, cu un elicopter SMURD. Lăsat nesupravegheat de părinți, Dumitru Gabor a confundat apa cu accidul sulfuric, pe care părinții, o familie din gabori cu pălărie, îl foloseau la realizarea burlanelor. Familia băiatului nu a putut să le spună medicilor cât acid a înghițit copilul.

Copilul a fost adus de familie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare în jurul orei 9,00, în stare gravă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat că medicii sătmăreni l-au intubat și pentru că arsurile erau foarte grave au luat decizia de a-l transfera la o clinică de specialitate. Imediat a fost chemat un elicopter SMURD, care l-a dus pe băiețel la Cluj.

Medicul Diana Gavrilaș a declarat că starea copilului este foarte gravă, acesta urmând a fi supus la Cluj unor analize aprofundate pentru a se depista cât de adânc a mers accidul în organism. Diana Gavrilaș a afirmat că băiețelul se află în stare foarte gravă, având arsuri pe esofag și în stomac și că pot apărea complicații în continuare.

Familia copilului a refuzat să facă declarații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *