Shadow

Campanie educațională în sprijinul copiilor rromi

În acest an, Ziua Internațională a Rromilor este marcată la nivelul Sectorului 4, prin încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Sectorului 4 şi Partida Romilor “Pro-Europa”.

Astfel, va fi lansată campania “Noi îți dăm recomandarea”, care se va derula în perioada 2014 – 2015, în scopul creșterii accesului la educație a copiilor de etnie rromă, prin înscrierea acestora la grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a I-a, precum și prin admiterea pe locurile special alocate în cadrul liceelor de pe raza Sectorului 4.

Implementarea programului presupune identificarea preșcolarilor, școlarilor și consilierea părinților, în vederea înscrierii lor în învățământul de Stat.

Totodată, vor fi identificați copiii și adulții care au depășit vârsta legală, pentru înscrierea lor în sistemul de învățământ, în vederea recuperării școlare, prin intermediul programului educațional “Șansa a doua”.

De asemenea, elevii aflați în anii terminali și adulții beneficiari ai acestui program vor fi consiliaţi și orientaţi din punct de vedere profesional.

„Rromii fac parte din comunitatea locală a Sectorului 4, de aceea, avem datoria de a ne implica şi de a sprijini integrarea lor socială. La Mulţi Ani romilor de pretutindeni!”. Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *