Daniel Vasile: Priorităţile Agenţiei Naţionale pentru Romi

Invitat special în cadrul emisiunii „Şi

eu m-am născut în România”, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Vasile a vorbit despre priorităţile instituţiei pentru anul 2014 dar şi despre realizările pe care le-a avut în anul ce abia s-a încheiat.

„Pe plan extern, am încercat şi cred că am reuşit în mare măsură să răspundem cerinţelor legate de fluxul documentelor, de rapoarte cu privire la activităţile implementate pe care le-a solicitat Comisia Europeană şi desigur statele membre ale Uniunii Europene.

Cu precădere am dezvoltat un parteneriat de viitor pentru membrii comunităţii noastre atât în Italia, Germania cât şi în Franţa.

Un exemplu este relaţia preferenţială pe care Agenţia Naţională pentru Romi o are cu Ambasada României din Italia şi ţin să mulţumesc excelenţei sale doamnei Ambasador, pentru interesul pe care l-a acordat în urma mai multor schimburi de vizite.

În luna februarie – martie urmează să se deplaseze în Italia colegi din cadrul ANR care, în parteneriat cu Consulatul General de la Milano şi cu autorităţile locale regionale, vorbim de Prefectură, de Primăria din Milano să elaboreze un plan de incluziune socială a romilor din România stabiliţi în Italia”, a declarat Daniel Vasile.

În ceea ce priveşte politica internă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi a mai declarat că obiectivul principal este o mai bună relaţie în cadrul actului guvernamental.

În anul 2014, Agenţia Naţională pentru Romi iniţiază o campanie naţională de înlesnire, facilitare, în scopul obţinerii actelor de proprietate, de identitate şi de stare civilă.

Institutul Naţional de Statistică arată că o treime din locuinţele romilor nu deţin acte de proprietate. În consecinţă aceste persoane nu deţin nici acte de identitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.