COSTI RĂDULESCU deputatul mincinos, obosit şi rătăcit

Personal, îmi repugnă modul în care electoratul este minţit, în mod abject (şi nu mă feresc câtuşi de puţin de adjective dure), de cei care ar trebui să aducă poporului acestuia amărât măcar saltul de la un trai în condiţii de subzistenţă la o viaţă cât de cât decentă Omul, fiind o fiinţă dotată cu inteligenţă şi imaginaţie, nu poate trăi fără pronosticuri, el îşi face planuri, estimează, emite ipoteze. Riscul de a greşi este iminent. Noi toţi ne facem planuri de viitor, estimăm, avansăm ipoteze şi… greşim.

Foarte riscante sunt pronosticurile în politică, în deosebi în condiţiile noastre, când politicul este imprevizibil. Această situaţie reclamă de la ziarişti şi analişti prudenţă, dar în primul rând respect faţă de cititori. E pace! Dezbinarea românească s-a dezbinat şi a plecat învinsă de un fel de a fi mai suplu şi mai mlăştinos. A apărut armonia pe care o căutam, fără spor. Cineva minte aici, asta e clar. Iar eu am mulţi prieteni proşti sau neinteresaţi care nu ştiu pe cine să creadă. Adevărul e că şi eu sunt cam prost şi insuficient interesat. Nu mă prea pricep la politică. La economie nici atât. Nu cunosc legi şi cu siguranţă nu-mi dau seama după culoarea lobului urechii sau anumite ticuri când cineva minte. De aceea, pentru noi, proştii, există instrumentul statisticii. Şi, cu bunăvoinţă, ca să putem ţine şi noi cu cineva, facem următoarea statistică: Din partea cealaltă, cei de mai sus sunt contrazişi de un politician cum e Costi Rădulescu care nu se remarcă în nici o publicaţie că face ceva sau are de gând să facă ceva. Ce să ceri de la un lipitor de afişe ajuns prin bunăvoinţa preşedintelui Cîlea deputat. Celălalt Rădulescu, ajuns director fiind prezent la împărţire tortului, nu cred că e inteligenţa întruchipată. S-a remarcat ca un bun lipitor de afişe în campaniile PSD. Oi fi fost tendenţios, mai ştii? Te pomeneşti că are şi gaşca asta numele lor grele. Cum spuneam, le aştept cu interes. La alegeri, deputatul, vorbind exact ca un papagal, a afirmat că noi romi nu existăm la Vâlcea şi el ne poate cumpăra foarte uşor. Aceste afirmaţii, făcute în faţa deputatului Păun, i-au provocat greaţă domnului Cîlea. Băi frumosule, noi nu te votam nici dacă erai frumosul din pădurea zăpăcită. Hai sictir român fără character!

Români, eu ştiu că şi voi sunteţi proşti, ca şi mine. Ştiu că nu pricepeţi ce se întâmplă. Ştiu că voi aveţi boală pe Băsescu şi altceva nu prea contează, pentru că doar despre el aţi auzit vorbindu-se în vreme ce voi nu vă mai permiteaţi să ieşiţi sâmbăta în oraş. Ştiu că e greu să găsiţi alt responsabil pentru sărăcirea bruscă din ultimii ani.

Este nedrept ca un deputat al municipiului nostru să îşi asume roadele din primărie. Îi transmit pe această cale domnului deputat Costi Rădulescu că este mincinos şi că nu are caracter Aşa a fost, aşa este… Şi chiar acum, în clipa când scriu aceste rânduri, cineva ne minte şi noi minţim pe cineva…

Ia ascultaţi. Auziţi? Ha-ha-ha! Păi, eu ce v-am spus! Nu mă credeţi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.