Shadow

Soluţii pentru toţi europenii, nu doar pentru rromi

Livia Jaroka, PPE, Ungaria, singura deputată rromă din Parlamentul European spune că acordul European trebuie să aibă în vedere nu doar problemele romilor ci ale tuturor cetăţenilor europeni care trăiesc în aceleaşi condiţii şi au probleme similare: “există probleme ce trebuie rezolvate – cum ar fi sărăcia extremă – care nu trebuie asociate doar comunităţilor de romi” explică Livia Jaroka.

Livia Jaroka, PPE, Ungaria, singura deputată rromă din Parlamentul European spune că acordul European trebuie să aibă în vedere nu doar problemele romilor ci ale tuturor cetăţenilor europeni care trăiesc în aceleaşi condiţii şi au probleme similare:

“Cred că se pierde din vedere cel mai important aspect – si anume cum vor beneficia aceşti oameni de integrare din punct de vedere social si economic. Şi cum va avea loc incluziunea în

De asemenea, pierdem din vedere că există probleme ce trebuie rezolvate – cum ar fi sărăcia extremă – care nu trebuie asociate doar comunităţilor de romi. În toată Europa de Est, se întâmplă.

În Ungaria, de pildă, două treimi dintre cei foarte săraci nu sunt de origine romă. Dar ei trăiesc în aceeaşi sărăcie, au aceeaşi viaţă, în aceleaşi condiţii ca romii. De aceea, strategia pe care o cerem Uniunii Europene trebuie să ţină cont de acest aspect.

Nu contează cine e rom şi cine nu – trebuie să ne concentrăm pentru a rezolva problemele – ale romilor dar şi ale celor care se află în aceeaşi situaţie cu ei”.

Amintim, Parlamentul European a întocmit două texte diferite ca intensitate care propun strategii de acţiune şi care ar putea condamna dur acţiunile Franţei. Documentele au fost redactate după dezbaterea de marţi privind problema romilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *