Shadow

Cu derogare de la Lege: Guvernul şi-a înființat fundaţie pentru romi. Mai există Agenția națională pentru romi și alte 125 de ONG-uri cu același obiectiv

Guvernul a înființat Fundaţia „Proiect Ferentari”, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului – potrivit Legii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Conform actului normativ,Fundaţia „Proiect Ferentari” a fost înfiinţată prin derogare de la Legea 26/2000 (legea asociaţiilor şi fundaţiilor) fiind declarată chiar de la înfiinţare „de utilitate publică”.

Conform legislaţiei în vigoare, calitatea “de utilitate publică” conferă respectivei fundaţii dreptul de a primi în folosinţă gratuită bunuri aflate în proprietate publică.

Conform legii, principalele obiective ale fundaţiei sunt:

• Îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor români de etnie romă în comunităţile în care aceştia trăiesc

• Identificarea şi administrarea finanţării, cu celeritate şi transparenţă, a obiectivelor de investiţii în comunităţile de romi, indiferent dacă acestea se află în mediul urban sau rural.

Legea a fost aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *