Shadow

Nicolae Păun: Toate locurile repartizate copiilor romi în licee din Capitală au fost ocupate

Toate locurile repartizate de Ministerul Educației pentru copiii de etnie romă care doresc să urmeze un liceu în Capitală au fost ocupate în urma campaniei “Eu îți dau recomandare”, derulată de Partida Romilor în acest an, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun.

Prezent la Liceul Cervantes, acolo unde vineri s-au făcut repartițiile pentru admiterea în licee pentru elevii de etnie romă, deputatul a spus că demersul ministerului privind repartizarea pentru elevii romi a unor locuri în școli, licee și facultăți reprezintă un lucru benefic, întrucât le-a dat posibilitatea acestor tineri să își urmeze studiile.

“Anul acesta am avut repartizate, în București, pentru frecvența la zi, 648 de locuri și avem 650 de recomandări. De asemenea, avem ocupate toate locurile și pentru forma de învățământ frecvență redusă. Anul acesta, datorită campaniei noastre ‘Eu îți dau recomandare’, care s-a extins și la nivel național, au fost alocate de minister peste 7.000 de locuri în toată țara, care au fost ocupate în proporție de aproape de sută la sută”, a susținut deputatul Nicolae Păun.

În urma campaniei derulate la nivel național pentru anul școlar 2010 — 2011 au fost înscriși 4.100 de copii romi la clasa I, au fost eliberate 8.000 de recomandări elevilor care și-au declarat apartenența la etnia romilor, în vederea înscrierii la liceu, și, de asemenea, au fost date 600 de recomandări pentru viitorii studenți romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *