Shadow

ŞASE!!! VINE DOMNUL PĂUN!

Identitatea unui popor, unui neam, unei comunităţi sau unui grup etnic este dată şi asigurată în principal de păstrarea limbii şi a obiceiurilor străvechi, adică de păstrarea tradiţiilor!

Nu toate tradiţiile sunt benefice sau necesare! Unele dintre ele, aşa cum istoria consemnează deseori, sunt adevărate piedici în calea dezvoltării! Romii trebuie să înţeleagă că nu mai pot trăi în lumea secolului XXI în costume înflorate, în căruţe sau corturi. Asta dacă nu vor să mai fie marginalizaţi. Trebuie să renunţe şi la cutuma căsătoriilor timpurii şi mai ales să-şi lase copiii să înveţe, nu numai la şcoala primară, ci şi la licee şi facultăţi.

Numai cu o generaţie tânără şi educată la nivel european romii pot accede la funcţii importante de decizie şi politică, economie, educaţie şi cultură. Cu doar câteva “vârfuri” în artă şi în sport, romii nu vor ajunge departe. Romii au nevoie de lumină, de carte şi educaţie!

Tradiţiile se respectă, se păstrează, doar nu se practică cotidian. Nu tradiţia te scoate în faţă! Şi să nu uităm, tot istoria ne învaţă că ceea ce azi e modern sau cutezător mâine va deveni tradiţie. Aşa este istoria şi nimeni nu o poate schimba!

Acceptaţi noul şi luptaţi pentru voi! Fiindcă dacă voi nu luptaţi pentru voi, nimeni altcineva nu o va face!

Ne-am integrat singuri fără ajutorul nimănui şi credem cu tărie în domnul deputat PĂUN NICOLAE, acesta, deşi este singur în faţa tuturor, se luptă şi cu romii, şi cu românii. Noi strigăm “nu ne discriminaţi” dar, de fapt, noi ne discriminăm singuri, pentru că noi, romii tradiţionali, credem că suntem mai presus ca toate neamurile de romi. Fals!

Importanţa prezentări determină atitudini şi comportamente despre romi care se bazează pe prejudecăţile şi stereotipurile populaţiilor din jur

La Vâlcea, există un roman cu character permanent, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea – domnul ION CÎLEA. Acesta este un om de valoare, apreciat atât de romi cât şi de români, care doreşte mereu să se implice în problemele romilor.

Observ în ultima vreme, o stare de relaxare generală. Un lucru foarte bun, de altfel! Dar oare, acest optimism al unora nu este doar o cortină aruncată peste o scenă în spatele cărei nu ştim ce piesă urmează să fie jucată?! Condiţia de bază pentru ca orice om să poată trăi, este să aibă bani. Ca să îi câştige, în mod firesc trebuie să muncească. Motivul pentru care am ales să scriu aceste rânduri cu privire la etnia romă a fost faptul că doresc să scot în evidenţă părţile bune ale acestei etnii. Președintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, adresează reprezentanților mass-media invitația de a aborda subiecte constructive privitoare la etnia romă și își exprimă întreaga disponibilitate de a-i ajuta în orice astfel de demers. De fapt, domnul deputat ajută şi se implică în toată problematica romilor din România.

Cutezanţa duce cu sine puterea şi magia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *