Pirandele au invadat pietonalul!

Sute de rromi bistriteni sunt la aceasta ora pe pietonalul Liviu Rebreanu unde participa la “Festivalul Traditiilor Tiganesti”. Evenimentul a inceput de la ora 17:00 si este organizat de Primaria municipiului Bistrita si Centrul Cultural Municipal “George Cosbuc” Bistrita.

“Festivalul Traditiilor Tiganesti” a ajuns la cea de-a IX-a editie si in acest an are loc pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Mai multe formatii de dansuri tiganesti din judetul nostru si din alte judete sunt prezente la acest eveniment. Invitata de onoare a acestui festival este fanfara „Zece prajini” din Iasi .

Sute de rromi au invadat pietonalul Liviu Rebreanu si au inceput petrecerea alaturi de formatiile de dansuri tiganesti invitate.

Cu putin timp in urma, pe scena special amenajata de pe pietonalul Liviu Rebreanu a putut fi urmarita fanfara „Zece prajini” din Iasi , spre incantarea celor prezenti.

In cursul zilei de astazi mai pot fi urmarite formatiile de dansuri tiganesti „Trifoiasul de la munte” din Budacul de Sus, „Illo Romano” din Lechinta, „Inima Tiganilor” din Sancraiul de Mures, „Kelen Amentza” din Hunedoara si ansamblul profesionist „ Muresul ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.