Shadow

Guvernul francez, indemnat sa abandoneze politica de relocare a tiganilor: “Romii sunt problema Frantei, nu a Romaniei”

Ca in episodul de final al unei telenovele proaste, ministrul francez de Interne, Manuel Valls a iesit recent in public pentru a “spune adevarul”despre problema imigrantilor romi din Franta.

“Acesti oameni au un stil de viata radical diferit (de al francezilor, n.r.)”, a subliniat ministrul, aratand ca doar o mica parte din acesti imigranti au reusit sa se integreze. Restul, a spus Valls, “ar trebui sa se intoarca in Bulgaria sau in Romania ”.

Valls are dreptate intr-o singura privinta – acesti oameni au un stil viata total diferit de locuitorii Frantei. Daca mergeti seara prin Paris veti vedea familii intregi inghesuite pe paturi improvizate din cutii de carton, invelindu-se cu paturi zdrentaroase; de sub acestea se itesc din cand in cand capetele a 2-3 copii, flancati de parintii lor.

In timpul zilei, aceste familii se indeletnicesc cu cersetoria, cautatul prin gunoaie si, uneori, cu furturile din buzunare. Se aduna la masa in jurul unei conserve si unor pachete de biscuiti obtinute din mila localnicilor.

Dupa masa, copiii se joaca cu un scuter abandonat si cu o minge dezumflata de fotbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *