Shadow

Sulfina Barbu a condus un grup de copii romi prin Parlament: Dacă învăţaţi, orice devine posibil

Deputatul PDL Sulfina Barbu a organizat un tur al Palatului Parlamentului pentru 30 de copii romi, elevi la Scoala Generală 139 din cartierul Ferentari, preşedinta femielor democrat-liberale încurajându-i pe aceştia să înveţe carte şi să devină deputaţi.

Sulfina Barbu a condus un grup de copii romi prin Parlament: Dacă învăţaţi, orice devine posibil (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

“Dacă n-ai carte, n-ai parte”, le-a spus Sulfina Barbu copiilor romi, cărora le-a precizat că, dacă învaţă şi se integrează, orice devine posibil.

Deputata PDL a dat exemplu alegerea în SUA a unui preşedinte de culoare. “În SUA este un preşedinte de culoare. Nimeni nu s-ar fi gândit la acest lucru, acum 10 ani”, a adăugat Barbu.

Ea a aflat de la profesoara copiilor veniţi la Parlament că unul dintre elevii cu rezultate bune la învăţătură vrea să se facă deputat. “Marius vrea să se facă deputat. Trebuie să reprezinte cetăţenii. Este important să mergeţi la şcoală, să vă integraţi”, a spus Sulfina Barbu.

Ea le-a vorbit copiilor despre clădirea Parlamentului, despre care a spus că este a doua ca mărime din lume. De asemenea, Barbu a menţionat cele peste 2.000 de obiecte de artă aflate în patrimoniul Camerei Deputaţilor.

Barbu a precizat că s-a gândit să invite copiii de etnie romă să viziteze Parlamentul pentru că majoritatea dintre aceştia “nu ies din Ferentari” şi “locuiesc în ghetouri”.

Sulfina Barbu a apreciat că unii dintre aceşti copii ar putea să facă studii administrative şi politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *