Shadow

Victor Ponta poate candida linistit. Romii din Transilvania il voteaza la Presedintie

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, va fi votat şi de către romii din Transilvania. Aceştia, însă, aşteaptă un sistem de sănătate şi pentru ei, locuri de muncă şi locuinţe decente.

Rişti şi câştigi. Aceasta pare a fi deviza romilor care au intrat în cursa pentru prezidenţiale alături de candidadul PSD, Victor Ponta. Partida Romilor mizează în negocierile cu social-democrații pe cei aproximativ 16.000 de membri ai etniei cu drept de vot.

Aceştia vor, în schimb, servicii medicale mai bune, pentru că mulţi dintre ei nu au carnete de sănătate și nu figurează în evidenţa niciunui medic de familie, dar şi locuri de muncă sau locuinţe decente. De asemenea, aşteaptă ca viitorul preşedinte să le construiască şi mai multe grădiniţe şi au încredere că Victor Ponta, odată ajuns la Cotroceni, le va rezolva toate aceste probleme.

„Lucrăm, de fapt, la un plan de măsuri care conţine mai multe elemente din viaţa comunităţii rome . Am trecut printre atâtea Guverne, fiecare cu diplomaţia lui, fiecare cu vorbele lui şi greul a rămas tot pe umerii liderilor romi sau pe comunitate”, a declarat preşedintele Partidei Romilor ProEuropa, Aurel Roşianu.

Victor Ponta a fost primul aspirant la funcţia de preşedinte al României care şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Central.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *