Shadow

Magda Matache: Cred că e foarte greu să fii o persoană de succes dacă vii dintr-o comunitate romă

Magda Matache, directorul executiv al Romani CRISS, consideră că este foarte greu să fii o persoană de succes dacă eşti femeie sau dacă vii dintr-o comunitate romă, apreciind totodată că sunt asemănări între comunitatea romilor şi problema femeilor din România.

Magda Matache: Cred că e foarte greu să fii o persoană de succes dacă vii dintr-o comunitate romă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

În conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european “Şanse egale pentru cariere de succes”, organizată, miercuri, de către Agenţia Mediafax şi SIVECO, Magda Matache – alături de mai multe persoane, între care Andreea Paul şi Uca Marinescu – a vorbit despre carieră şi familie.

Cartea intitulată “Cariera – substantiv feminin” cuprinde interviurile a 32 de femei de succes.

“Cred că este evident pentru noi toţi că răspunsurile noastre cumva au venit ca urmare a experienţelor profesionale a părţilor, a relaţiei pe care o avem cu membrii familiilor noastre şi atunci poate că răspunsul meu are părţi legate de cum aş vedea eu femeia de succes. Cred că un cuvânt cheie în interviul respectiv este legat de mentalităţi şi, în opinia mea, la momentul acesta nu mă pot considera o femeie de succes în România. De altfel, sper ca în 20 de ani procentele românilor care cred despre noi că suntem infractori sau needucaţi să scadă şi doresc din tot sufletul ca eu să pot contribui alături de colegii mei la acest demers”, a declarat, miercuri, Magda Matache, în ultimul său discurs din poziţia de director executiv al organizaţiei Romani CRISS, care militează pentru drepturile romilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *