Shadow

ANCHETĂ DNA. 8.000 de romi, școlarizați pe hârtie de funcționarii Ministerului Educației

La sosirea „mascaților”, angajații Ministerului Educației au fugit cu două laptop-uri. După ce au fost prinși, nu au recunoscut că le-ar aparține. În afacere ar fi implicat și Liviu Ispas, secretarul general al instituției.

Un contract finanțat din fonduri europene, cu beneficiar direct Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și semnat în 2009 este verificat de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, valoarea acestuia este de 18.500.000 de lei, din care aproape 16 milioane de lei, finanțare nerambursabilă din partea Fondului Social European.

Un scop „nobil”

Pe hârtie, proiectul „Toți la grădiniță, toți în clasa I” are un scop nobil: creşterea accesului la educaţie al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi. Grupul țintă era format din 8.000 de copii. În realitate, există informații potrivit cărora banii s-au cheltuit fără să existe documente justificative pentru cererea de rambursare depusă. Mai mult, potrivit acelorași surse, protagoniștii acestei fraude au început să fabrice documente care să le susțină versiunea și care să le justifice cheltuirea celor 18 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.