Shadow

Camere de supraveghere şi băi turceşti pentru rromii din Ponorâta. Planuri mari pentru cei mai săraci rromi din România

Camere de supraveghere şi băi turceşti pentru rromii din Ponorâta. Sunt două din lucrurile pe care primăria din Coroieni vrea să le pună în practică pentru a face viata rromilor de acolo mai uşoară. Până vor veni camerele video şi băile, rromilor le vor fi montate mai multe toalete.

Cea mai săracă comunitate de rromi din România se află în judeţul Maramureş, comuna Coroieni, sat Ponorâta. O comunitate care a ajuns celebră peste hotare datorită numeroaselor reportaje foto sau video care au fost făcute fie de englezi, fie de francezi, care prezentau condiţiile mizere în care trăiesc în continuare aceşti oameni.

Autorităţile încească să găsească soluţii pentru cei 450 de cetăţeni care trăiesc de pe o zi pe alta în Ponorâta, fără apă, fără toalete, fără locuri de muncă, al căror singur venit este ajutorul social.

Zilele acestea prefectul Anton Rohian a efectuat o vizită în acest cartier al comunei Coroieni pentru a vedea dacă ceea ce s-a vorbit la ultima întâlnire, adică acum două săptămâni, s-a pus în practică. S-a făcut curăţenie, rromii şi-au strâns singuri gunoaiele, şi-au făcut curăţenie în jurul casei şi îşi trimit copiii la şcoală.

Prefectul a cerut ca aceste locuinţe să fie demolate, mai ales că dintre rromi sunt foarte puţini care pot spune legal că sunt proprietari pe acel teren. Prefectul a cerut o inventariere a proprietarilor terenurilor pe care rromii şi-au construit aceste case pentru a vedea de ce aceştia nu revendică aceste terenuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *