Shadow

Pistolarul cu BMW s-a ales cu dosar penal, totul din cauza unei ușoare tamponări

Un tânăr rrom de 23 de ani a scos pistolul la ocupanţii unui Opel cu care s-a ciocnit uşor în Fundaţie. Martorii au sunat la 112. Pentru că era agresiv şi cu oamenii legii, pistolarul a fost trântit la pământ, încătuşat şi dus cu toată familia la audieri.

Doi ieşeni au trăit spaima vieţii lor după ce autoturismul în care se aflau a tamponat uşor un BMW cu număr de Marea Britanie, la volanul căruia se afla un tânăr de etnie romă. Cele două autoturisme s-au tamponat uşor în sensul giratoriu de la Fundaţie, iar avariile au fost minore. Imediat după tampo­nare, şoferul BMW-ului a scos un pistol şi i-a ameninţat pe cei din maşina cealaltă, un tânăr cu iubita lui, care circulau într-un Opel nu numărul IS-23-DEY.

Un trecător a sunat la 112, iar o maşină de poliţie s-a deplasat la faţa locului. Şoferul din BMW a aruncat pistolul, dar, pentru că era recalcitrant, poliţiştii l-au trântit la pământ, l-au încătuşat şi l-au transportat la Secţia 2 Gară pentru cercetări, alături de familie, fiind ulterior lăsat să plece, după audieri. Cu acesta în BMW se mai aflau tatăl şi soţia lui. Poliţiştii au precizat că şoferul din BMW domiciliază în judeţul Neamţ şi se afla în trecere prin Iaşi, venind în vizită la rude aflate la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Poliţiştii au precizat că arma tână­rului nu era letală, funcţionând cu bile, şi avea autorizaţie pentru aceasta. „Po­liţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un tânăr a ameninţat cu arma un alt participant la trafic. Arma este neletală. Accidentul în care au fost implicate cele două autoturisme nu s-a soldat cu victime. Vasile L., în vârstă de 23 de ani, din judeţul Neamţ, a fost dus la audieri, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru infrac­ţiunile de ameninţare şi tulburarea liniştii publice. Acesta, la apariţia poliţiştilor, a aruncat arma pe care o ţinea în mână“, a precizat Anca Vî­jiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. Oa­menii legii recomandă şoferilor care pot fi victima unor astfel de ameninţări în trafic să sune de îndată la 112 şi să nu răspundă provocărilor şoferilor re­calcitranţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *