Shadow

Cine îl trădează pe Ion Cîlea? Românii sau romii?

Romii din Rm. Vâlcea susţin pe Victor Ponta la prezidenţiale şi nu numai romii din Vâlcea.

Până acum eu ştiu că în proporţie de aproximativ 35 de judeţe şi-au exprimat opinia şi au spus că vor sprijini candidatura lui Victor Ponta. „Cunosc problemele comunităţilor de romi şi ne implicăm în rezolvarea acestor probleme în măsura în care este posibil, niciodată noi nu am încercat să forţăm nota. Suntem conştienţi că problemele acestei comunităţi nu sunt specifice doar romilor, mai mulţi oameni sunt sărmani, dar sunt anumite aspecte pe care le putem rezolva, altele ţin de administraţia locală, de felul în care se guvernează, altele ţin de investiţii, crearea locurilor de muncă”, a precizat preşedintele Consilului Judetean Vâlcea dr. ing. Ion Cîlea. Electoratul de etnie romă reprezintă o țintă pentru toate partidele politice pentru că romii sunt grupați, au anumite reguli și respectă persoanele influente din comunitățile lor. Dar nu acesta este subiectul acestui editorial. Ci ura. Dorința de răzbunare cu orice preț a unora dintre semenii noștri romii. Sigur, nu mă pot erija eu, păcătosul, în judecătorul lor. Acela este Unul şi el va şti să răsplătească după meritele fiecăruia. Aici este vorba de un caz de solidaritate etnică dusă la extrem. Un alt simptom al trăirii lumeşti. Nu poţi servi la doi stăpâni. Nu poţi să afirmi ceva şi la vremea faptelor să faci exact pe dos. Eşti bătrân sau poate, prea tânăr? Nu poţi să te răscoli? Bine, dar măcar nu sări diavolului în ajutor. Sunt convins că vor ajunge să regrete decizia luată, de a marginaliza pe liderii romi, dar pentru cei care au ales să-şi pună semnătura împotriva noastră, a romilor, nu pot simți milă. Dumnezeu să ne ierte pe toţi. Oferta politică este cea mai slabă care a fost vreodată. Vedem politicieni care se deghizează în măscărici. Fac referire la doamna Udrea, nu ştiu la ce o ajută dacă va ajunge la Cotroceni, poate să nu arunce oamenii cu pietre, cu sticle. Nici ceilalţi candidaţi nu vor să prezinte un program politic. Domnul Tăriceanu nu vine cu nimic care să ajute romii. Domnul primar Iohannis nici atât, el e atât de sus că n-are ochi pentru comunitatea de romi.

Credeţi că domnul dr. ing Cîlea ne primeşte la masa lui, ne oferă decât mângâieri pe creştet şi un şut în fund considerând că romii sunt beţivi, milogi, trădători şi laşi şi nu votăm cu PSD dar, dacă îşi doreşte voturile noastre, este aşteptat la masa tratativelor, în sensul de a prezenta un program pentru romi. Romii nu îşi vor da votul oricui. S-au săturat de promisiuni. Vrem protocoale semnate, parafat principiu îndelung folosit: câştigarea alegerilor prin manipularea celei mai volatile etnii, romii. Urmează să aflaţi de ce şi când se foloseşte această strategie, cum se poartă negocierile, cum este stratificată puterea decizională în etnia romă.

Cine îl sapă pe preşedintele Ion Cîlea? Acesta este sabotat şi la Bucureşti şi la Vâlcea de lupii tineri. Este o întrebare simplă pe care orice român sau rom şi-o pune în sinea lui. Domnul Cîlea creşte mulţi şerpi la sân. Mai poate face faţă dr. ing Cîlea! Trădarea apare acolo unde lipseşte sau dispare iubirea. Având la bază egoismul, ura, invidia, viclenia sau chiar indiferenţa, trădarea îl ia prin surprindere pe cel trădat.

Un observator cât de cât atent al istoriei noastre constată că una dintre constantele sale o reprezintă lungul, mult prea lungul cortegiu de trădări. Iar victimele continuă să fie personalităţi de primă mărime a vieţii publice. Cezar ar fi exc lamat: “Iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători. Am vrut să râd, dar cred că am rânjit, tocmai din cauza nesiguranţei vizavi de subiect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *