Shadow

Reprezentanţii romilor vor primi locuri pe listele UNPR la alegerile din 2016

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a încheiat luni, un Protocol de colaborare cu Partidul Alianța Democrată a Romilor (PADR) privind susținerea candidaturii lui Victor Ponta în campania electorală pentru Președinția României.

Secretarul general Neculai Onțanu a fost mandatat de către președintele UNPR Gabriel Oprea să semneze protocolul. Din partea PADR, documentul a fost semnat de către preşedintele Dorin Cioabă.

Cele doua partide consideră că România are nevoie de un proiect politic de centru stânga pe termen lung, credibil, capabil să consolideze actuala Strategie de dezvoltare a ţării pe baze economice, morale şi instituţionale de natură să transforme societatea românească într-o societate puternică şi prosperă.

În acest sens, Uniunea Națională pentru Progresul României şi Partidul Alianța Democrată a Romilor se angajează să susţină, prin toate structurile lor centrale și locale, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, candidatura domnului Victor Ponta.

Parteneriatul politic încheiat astăzi prevede, totodată, o colaborare politică pe termen lung între UNPR şi PADR, potrivit căreia cele două partide vor acţiona împreună pentru combaterea excluziunii sociale și îmbunătățirea situației romilor și vor promova proiecte de integrare, școlarizare și asistență socială pentru comunitățile de romi de pe teritoriul României.

Potrivit Protocolului, Partidul Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) și Partidul Alianța Democrată a Romilor (PADR) vor colabora la alegerile locale și parlamentare din 2016, urmând ca reprezentanti ai PADR să se regăsească pe listele electorale ca propuneri de candidați, în zonele cu pondere a populației rome.

Cele două partide vor demara proiecte comune pentru îmbunătățirea situației categoriilor vulnerabile din rândul romilor și sprijinirea prin votarea în Parlament a unor legi ce vor fi promovate de PADR în interesul comunității de romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *