Shadow

Guvernul dubleaza alocatiile copiilor din familiile sarace, odata cu alegerile prezidentiale

Guvernul a aprobat hotararea prin care 500.000 de copii din familiile sarace vor primi cate 42 de lei in plus pe langa alocatia pe care o au in prezent, a anuntat miercuri ministrul Muncii, laPalatul Victoria.

Masura va intra in vigoare de la 1 noiembrie 2014. Nu este vorba de alocatia de stat acordata tuturor copiilor minori, ci de alocatia pe componenta pentru sprijinul familiei, a precizat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Muncii, in categoria familiilor sarace sunt incluse familiile care au un venit de pana la 530 lei net pe membru de familie.

Ponta, despre dublarea diferentiata a alocatiilor: Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim. Impactul bugetar aferent acestei masuri este de 20 milioane de lei pentru ultimele doua luni ale acestui an, respectiv de 245 milioane de lei pentru 2015, a mai aratat Rovana Plumb. Ea a dat asigurari ca sumele necesare vor fi prevazute in bugetul de anul viitor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica trecuta, ca guvernul pe care il conduce va aproba dublarea alocatiilor pentru copiii din familiile sarace. La momentul respectiv, el spunea ca alocatia de stat pe care o primesc toti copiii, indiferent de veniturile parintilor, ar urma sa fie acordata diferentiat. Ceea ce contravine insa legislatiei in vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *