Shadow

Inca un succes european pentru filmul despre copiii din Ferentari

Filmul “Toto si surorile lui”, regizat de cineastul de origine romana Alexander Nanau, a primit premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a 30-a editie a Festivalului de Film de la Varsovia.

Cea de-a 30-a editie a Festivalului de Film de la Varsovia (Polonia) s-a desfasurat in perioada 10 – 19 octombrie. Premiile editiei din acest an a festivalului au fost decernate in cadrul unei gale care a avut loc sambata seara, conform site-ului evenimentului.

“Toto si surorile lui” a primit premiul pentru cel mai bun documentar din partea unui juriu format din Arto Halonen (Finlanda), Dorota Roszkowska (Polonia) si Frederic Tcheng (Franta).

Juriul a apreciat magistrala punere in scena a lui Alexander Nanau, excelenta dramaturgie, intimitatea cu personajele si modu in care sunt prezentate problemele sociale.

La aceeasi categorie, a filmelor documentare, o mentiune speciala a fost acordata peliculei “Crossroads/ Perekrestok”, de Anastasiya Miroshnichenko, o coproductie Belarus – Suedia.

Marele premiu al editiei din acest an a Festivalului de Film de la Varsovia a fost acordat lungmetrajului “The Coffin in the Mountain/ Binguan”, de Xin Yukun (China).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *