Shadow

Singurul Rolls Royce tunat de tigani! Povestea Phantom-ului care i-a scos din minti pe englezi

Simbol al stilului sobru tipic englezesc, Rolls Royce-ul Phantom a incaput pe mana unor artisti tigani, care l-au transformat “intr-o sarbatoare”. Una dintre cele mai impresionante colectii de masini ale secolului trecut este cea a membrilor formatiei The Beatles. Paul McCartney si George Harrison au fost trendsetter-ii anilor ’60 in ceea ce priveste gusturile pentru masinile de lux.

Vedeta din garajul impresionant al trupei din Liverpool a fost de departe Rolls Royce-ul Phantom pictat de un grup de artisti tigani din Olanda, la cererea lui John Lennon.

Aceasta limuzina a fost fabricata in 1965, la Rolls Rolyce Cars Limited, Crewe, Cheshire. Rolls-ul a intrat in posesia lui John Lennon pe 3 iunie 1965, dupa mici modificari exterioare facute la Mulltner Park Ward, un renumit centru de “tunning” de lux, din anii ’60. Limuzina masura 5,8 metri si cantarea putin peste 3 tone.

Cu aceasta masina au mers cei de la The Beatles in 1965 la Buckingham Palace pentru a-si ridica primul premiu inmanat de Regina pentru vanzarile astronomice ale trupei.Schimbarea drastica a masinii care reprezinta si acum spiritul sobru al englezilor le-a adus multe critici celor de la The Beatles. In centrul Londrei, o femeie in varsta a lovit masina cu o umbrela si a tipat la John Lennon: “Porcule, porcule…Cum ai indraznit sa ii faci asta unui Rolls Royce?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *