Shadow

Scandal rasist in Ungaria: Un apropiat al premierului Viktor Orban a cerut “eliminarea animalelor de tigani”

Un scandal a izbucnit in Ungaria dupa ce un fondator al FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban, a cerut “eliminarea animalelor de tigani”, provocand reactii de condamnare nu doar din partea opozitiei, ci si a partidului aflat la guvernare.

Studentii vor sa organizeze un “flash-mob” in fata cartierului general al cotidianului Magyar Hirlap, apropiat de putere, unde autorul acestor afirmatii, Zsolt Bayer, este ziarist. Acesta, cunoscut ca un apropiat al lui Viktor Orban, a scris ca “animalele de tigani” nu sunt demne de a fi considerate fiinte umane, deoarece “isi fac nevoile unde vor” si o buna parte dintre romi sunt “asasini” care trebuie “eliminati”.

Aceste afirmatii, publicate sambata, au trecut aproape neobservate pana cand ministrul Justitiei si Administratiei, Tibor Navracsics, membru al FIDESZ, a declarat luni seara la postul de televiziune ATV ca Bayer nu are ce cauta in partidul condus de Orban.

“O persoana care compara un grup de persoane cu animalele nu-si are locul in comunitatea noastra”, a declarat el.

Partidul DK (coalita democratica) al fostului premier Ferenc Gyurcsany a cerut procurorului general sa deschida o ancheta impotriva lui Zsolt Bayer pentru incitare la ura si a anuntat ca va organiza un protest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *