Shadow

ABUZURILE LUI OPRESCU LA CIRCULAŢIE

Cel mai rasist judeţ din România este Vâlcea, cu poliţişti fitoşi, care fac cele mai mari abuzuri, cu un şef de serviciu Oprescu, care taie şi spânzură şi consideră că şoferii romi sunt infractori, dar nedovediţi, că el e tartorul în municipiul Rm. Vâlcea. Pe el nu-l caracterizează cinstea şi corectitudinea, doar abuzul. Când aud cuvântul DNA, dragii noştri poliţişti tremură din toate încheieturile. Noi ştim multe despre dânsul… dar poate în viitorul apropiat vom dezvălui tot ce ştim. Vâlcea este un judeţ cu poliţişti care te opresc fără vreun motiv, apoi te ia la înjurături. Vremurile s-au schimbat. Miliţienii au devenit poliţişti, marcând încă un pas pe traseul către filmele americane de acţiune. Le-a crescut nu numai IQ-ul, dar şi necesitatea. Viaţa românilor romilor a devenit mult mai neliniştită.

O ţară frumoasă e România, păcat că e locuită… de mulţi giboni, poliţişti de circulaţie.

Te naşti femeie, devii femeie cu calităţi sau fără, naturale sau culturale. Încercând să aruncăm o privire sintetică bazată pe constatarea virulentă a societăţii româneşti. Dacă am suspenda sinceritatea am putea crede întotdeauna în fundamente şi idei realiste, ca în aforismele lui Emerson. Pun pariu că foarte puţini au timp valabil să accepte adevărul. Nu ştiu, dar câteodată mi se descarcă accidental, slobozind cuvinte bune în urechile epilogului.

O agentă „foarte bine dispusă”, cu o mutră de parcă o muşcase un căţel de fund… „Vă ascult!”, a nechezat ea, deşi era clar că îşi asculta mai degrabă aritmiile produse de stresul de zi cu zi, cu fundul ei mare cât capacul de WC parcând pe scaunul de la maşina poliţiei cu mutra ei de oaie creaţă. Nici nu ştiu cum o cheamă şi nici chipul ei, dar ştiu că ea e de la circulaţie. Această capră ţestoasă am impresia că grăsimea i-a inundat creierul ei de ciufută, m-a amendat dublu faţă de ceilalnţi greşiţi. Afişând un rânjet de tigru oligofren, a început să analizeze cu ce viteza am mers. După îndelungi conversaţii penibile mi-am dat seama că doamna este cam sărăcuţă la tărtăcuţă, isteaţă ca o oaie creaţă.

Memetica este ideologia voluntară a minţii numită viruşi. Dânsa fiind virusată complet , a pierdut simţul bunătăţii şi al demnităţii, adoptă un comportament al secolului trecut. Trufia ei măruntă de nemernică mediocră… I-am trimis un sincer sictir boţoasei care mi-a vrut răul. M-am săturat de proşti şi proaste ca de mere mălăieţe. Prefer o perfuzie în locul unui dobitoace. Am auzit zeci de poveşti despre parvenite care dintr-o dată au descoperit Parisul.

Într-un accident în care protagonişti sunt un rom şi un român, dreptate, să fiţi sigur, că are românul. Celălalt, romul, este sigur vinovat pentru că, chipurile, este analfabet, că nu e vaccinat, că nu prezintă garanţie, că minte, că e născut infractor.

Poliţiştii urăsc romi zi de zi şi găsesc orice motiv pentru ai amenda. Unde mai pui că poliţiştii stau în general doar la „pomană”. Adică în locuri în care şoferul este ispitit să încalce legea, fie prin prisma infrastructurii gândite cu fundul de autorităţi, fie prin proasta semnalizare a porţiunii de drum. Dar cel mai mult îi „iubesc” pe agenţii ăia care stau pitiţi în locuri abia vizibile: boscheţi, după o maşină civilă, după o curbă strânsă, într-o parcare, etc. Pe cât e de amuzant, pe atât e de periculos: prima reacţie a unui şofer este să frâneze brusc, de parcă ar fi fost prins cu mâţa-n sac, de parcă ar fi comis o crimă. La fel şi când mergi liniştit, poate tare ce-i drept, şi îţi sare de nicăieri un dobitoc de agent făcând semne disperate să opreşti. Amice, dacă nu îmi ţin frânele la maşină, ce faci în faţa maşinii? Ceea ce încerc să spun este că poliţiştii din Vâlcea nu se mulează pe şoferi. În loc să scoată maşinile pe vânătoare, să monteze radare fixe care îşi fac singure treaba, cu care să se obişnuiască şoferii şi să încetinească din timp, pentru a preveni eficient accidentele. Dacă, în schimb, poliţiştii se urcă în maşini şi îşi schimbă mereu locaţia, nu fac decât să debusoleze şi să panicheze şoferul vâlcean şi aşa prost şi lipsit de experienţă. Pentru că, înainte de toate, poliţia trebuie să realizeze activităţi de prevenire, nu de sancţionare, aşa cum fac mai toţi agenţii români…

Leave a Reply

Your email address will not be published.