Shadow

ANL va construi 300 de case noi pentru rromi. Pentru acest proiect se vor cheltui 10 milioane de euro

Rromii cu venituri reduse din judeţele Arad, Bihor, Braşov, Constanţa, Iaşi, Olt, Mehedinţi, Bistriţa-Năsăud sau Sibiu au toate motivele de bucurie. Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi 300 de case noi pentru aceştia în 2014, deşi proiectul trebuia să înceapă încă din 2008.

Astfel, persoanele eligibile pentru aceste case noi trebuie să aibă un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimul an, mai mic decât salariul mediu net lunar pe total economie. Pentru construirea locuinţelor, ANL va avea la dispoziţie o sumă de 10 milioane de euro.

ANL intenţionează să mai investească aproape 38 de milioane de euro în programul “Locuinţe pentru tineri în regim de închiriere”. Conform dezvoltatorimobiliar.ro, ANL va utiliza 11,4 milioane de euro, iar restul de bani vor proveni de la bugetul de stat.

În total, pentru anul 2014 cheltuielile Agenţiei sunt estimate la 43,3 milioane de euro, din care 2,6 milioane reprezintă cheltuieli cu personalul, iar aproape 700.000 de euro reprezintă cheltuieli cu bunuri şi servicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *