Comisia Europeană ar putea iniţia o procedură de sancţionare a Italiei

Comisia Europeană ar putea iniţia o procedură de sancţionare a Italiei din cauza politicilor privind spaţiile locative alocate romilor, existând suspiciuni de “segregare pe criterii etnice”, anunţă organizaţia nonguvernamentală 21 Iulie, citată de agenţia ANSA.

Potrivit organizaţiei, Comisia Europeană a cerut Guvernului de la Roma “informaţii suplimentare” referitoare la condiţiile în care trăiesc cei 150.000-180.000 de romi, sinti şi nomazi din Italia.
Conform Direcţiei generale pentru Justiţie a Comisiei Europene, există informaţii că romii trăiesc în tabere slab utilate situate la periferia marilor oraşe.
Inspectorii Comisiei Europene au exprimat preocupări majore privind condiţiile precare din tabăra de romi La Barbuta, situată la periferia estică a Romei. “Comisia Europeană împărtăşeşte preocupările exprimate de comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului privind condiţiile dintr-o tabără de romi situată într-o zonă izolată şi inaccesibilă, unde a fost construit un gard şi sunt sisteme de supraveghere. Aceste condiţii îngrădesc drepturile fundamentale ale locatarilor, izolându-i în totalitate de lumea exterioară şi privându-i de oportunităţile de angajare şi educare”, subliniază Direcţia pentru Justiţie a CE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.