Shadow

Casele romilor din Vâlcele intră în legalitate

Peste 150 de case construite ilegal în comuna Vâlcele vor intra în legalitate până la finele anului, printr-un proiect realizat de Primărie în acest sens.

Primarul comunei, Kovács László, ne-a declarat că cele mai multe case construite fără aprobări, proiecte sau alte avize aparţin comunităţii rome din satul Vâlcele, care a construit mai bine de o sută de imobile pe o păşune, fără a avea niciun document, nici măcar acte de proprietate pe terenuri. Şi la Araci şi Ariuşd există aceeaşi situaţie, însă aici numărul caselor constrite astfel este mai mic, liminându-se undeva la 50, în vreme ce la Hetea nicio construcţie nu e autorizată – dar această zonă nu intră, deocamdată, în proiect.
„Sunt şi câteva case construite pe terenuri cumpărate, dar mai mult de aceste acte nu au nimic – autorizaţii şi altele. Au construit fiecare după capul său, unii şi-au făcut case în curţile părinţilor, e o harababură totală. În aceste condiţii, e greu să derulezi în acele zone proiecte de dezvoltare a infrastructurii, plus că şi accesul lor la utilităţi e foarte limitat. Din câte am înţeles, din lipsa documentelor necesare, o simplă conectare la reţeaua naţională de electricitate costă, în aceste cazuri, undeva la aproape 3.000 de lei, deci enorm. Tocmai de asta, am pornit demersurile de realizare a documentaţiilor necesare, sperând că undeva la sfârşitul anului vom fi pus totul cap la cap şi vom putea spune că suntem în legalitate cu toate construcţiile”, a explicat primarul Kovács.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *