Shadow

Romii de bine: Zeci de ţigani români le-au arătat italienilor că sunt în stare să muncească, nu să fure

Jurnaliştii italieni prezintă povestea impresionantă a zeci de romi din Italia care îşi duc viaţa în mod cinstit, la Milano.

Romii plecaţi din România în speranţa unui trai mai bun, măcar pentru copiii lor, muncesc pe unde pot şi îşi cresc copiii. Multe familii trăiesc însă în condiţii inimaginabile. Dar chiar şi în condiţii de sărăcie extremă, au ales să nu fure, îşi trimit copiii la şcoală şi, speră…într-un miracol, potrivit . V-aţi fi imaginat vreodată că, în loc de nişte italieni, veţi fi îngrijită de o familie de ţigani?”, a fost întrebată o femeie care este îngrijită de o ţigancă din România. “Nu, nu mi-aş fi imaginat niciodată că nişte romi vor avea grijă de mine. Pentru că eu eram doar o vecină. S-au purtat foarte frumos. Sunt mulţumită de ei şi le mulţumesc”, a mărturisit femeia.
Jurnaliştii au identificat şi alte cazuri de ţigani romnâni de ispravă. Unul este cel al doamnei Anna, o italiancă care şi-a pierdut casa şi fusese aruncată în stradă pentru că nu mai avea bani. Familia de romi care o cunoştea şi cu care fusese vecină a invitat-o să locuiască la ei în casă. Femeia a fost foarte surprinsă de gestul şi s-a mutat la ei. “Da, a fost dată afară din casă pentru că nu avea bani, avea o pensie foarte mică. Nu a reuşit să ne plătească. Şi i-am zis, staţi liniştită, doamna Anna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *