Schema prin care 600 de tigani au ajuns fraudulos in SUA. Erau cusuti in tapiteria scaunelor masinii

Pentru 600 de tigani romani, visul american s-a implinit dincolo de limita legii. Oameni care au platit cate 8.000 de dolari au trecut fraudulos frontiera din Mexic, in Statele Unite.

Organizatorii excursiilor erau niste temuti interlopi din Craiova, care au castigat din acest trafic cu migranti peste 1 milion de euro intr-un singur an. Pe acestia i-au luat la intrebari autoritatile, marti dimineata.
La portile aurite ale clanurilor tiganesti din Craiova au batut dimineata ofiterii de la Crima Organizata, procurorii DIICOT, dar si politistii americani.
Cei ridicati de autoritati sunt acuzati ca au ajutat 600 de tigani sa ajunga ilegal in Statele Unite si chiar in Canada.
Traseul era bine pus la punct.
Prin intermediul unor agentii de turism, tiganii isi cumparau vacante la Cancun si Mexico City. Nu mergeau insa in statiuni, ci erau dusi de calauze la granita cu Statele Unite. Incercau sa ajunga la Los Angeles si New York, sau chiar in Canada.
O florareas a fost filmata in timp ce incerca sa ii vanda actorului Mickey Rourke un trandafir pentru iubita.
Costul excursiei pana in America se ridica la 8.000 de dolari, de persoana. 5.000 erau pentru trecerea frauduloasa a frontierei, iar in jur de 2.000 ajungeau la membrii retelei din Romania.
”Au venit la noi pentru ca noi stateam in Canada si in felul asta au facut legatura cu noi, dar noi n-am facut nimic. Tata e nevinovat, nu are nici o legatura”, a spus Filip Serdaru, fiul suspectului.
Transfugii erau ascunsi in portabagaj sau erau cusuti in tapiseria scaunelor. Multi au fost gasiti de autoritati chinuiti sub capota, langa motor.
Anchetatorii spun ca tiganii romani ajunsi peste ocean cerseau si furau. Numai o familie, de exemplu, a fost retinuta pentru 11 spargeri in magazine de bijuterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.