Shadow

Designerii suedezi de la Glimpt Studio au străbătut România în căutare de meșteșugari romi

DESIGNIST face multe conexiuni posibile! Ultima veste foarte bună pe care am primit-o e legată de vizita suedezilor de la Glimpt Studio în România. Pe scurt, povestea este așa: Asociația Romano ButiQ și Mesteshukar ButiQ i-au descoperit pe DESIGNIST.ro pe suedezii care implementează proiecte de design implicând comunități de artizani din toată lumea. Și i-au invitat să vină în România pentru a dezvolta proiecte cu meștesugarii romi.

ShapeIT 2 Designerii suedezi de la Glimpt Studio au străbătut România în căutare de meșteșugari romi

Anul trecut ți-am povestit pe DESIGNIST despre proiectele de design ale Glimpt Studio dezvoltate împreună cu comunități de meșteșugari din Peru și din Africa de Sud și Vietnam. Așa i-au cunoscut și reprezentanții Asociației Romano ButiQ și a Mesteshukar ButiQ și de aici ideea unei invitați s-a legat rapid.
Timp de 2 săptămâni, Mattias Rask și Tor Palm au vizitat 7 comunități de meșteșugari romi din rețeaua Mesteshukar ButiQ: rudari, căldărari, argintari, ceaunari, fierari, împletitori în răchită și în lemn de alun, pentru a înțelege cât mai bine specificul acestora. Sâmbătă, Mattias și Tor au plecat din București spre Suedia, dar vor reveni în toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *