Shadow

Şeful gaborilor din Ardeal, regele pantofilor în Satu Mare

Piaţa de vechituri este locul în care poţi să găseşti şi ceea ce nu credeai vreodată. De mulţi, mulţi ani de zile la Piaţa de vechituri vine cu marfă de tot soiul, în special încălţăminte, Matei Gabor. Îl cunoaşte toată lumea, e preşedintele Gaborilor cu Pălărie din Ardeal.

Cu mult bun simţ, ne-a chemat să ne arate legitimaţia care îi atesta funcţia pe care o deţine, apoi, în speranţa că poate noi îl vom putea ajuta în vreun fel, ne-a propus să le spunem edililor oraşului să facă o şcoală numai pentru ei, pentru gabori, şcoală în care copiii să poată învăţa pe limba lor. Ar vrea totodată să se repare cât de cât piaţa, că poate atunci clienţii vor fi mai mulţi. E mulţumit de ceea ce face, dar i-ar plăcea ca treaba la Piaţa de vechituri să meargă mai bine.
Dă marfa ieftin chiar pentru a putea fi cumpărată de orice persoană. La 2 lei îţi oferă până şi o pereche de sandale pentru copii, aproa-pe noi, iar încălţămintea pentru adulţi umple mesele. Ne-a mărturisit că marfa nu prea are trecere la piaţă, punând toate acestea pe seama banilor puţini şi a necazurilor oamenilor. Cu toate acestea vine la Piaţa de Vechituri şi este optimist că vor mai fi şi zile bune în viaţa sa, în care toţi cumpărătorii să se înghesuie la masa lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *