Shadow

Femeia de serviciu ajunsă ziaristă (pamflet)

De multe ori, când mă plictisesc, încerc să citesc presa de proastă calitate, gen cancan vâlcean. Mă ajută să disting jurnalismul de mizeriile şi imbecilităţile din media, debitate în folosul prostimii. Într-o astfel de publicaţie este obositor felul său de a scrie, incoerent, iraţional şi făcând abuz de punctuaţie. Ok, ştie să pună punct, dar nu unde şi mai ales când trebuie.

Cât despre caracterizarea făcută penibilului, mitul că natura te înzestrează fizic şi le năruieşte psihic rămâne sustenabil, doar datorită largului concurs al unui astfel de specimen. Mai cunoaşteţi voi “ziariste” d-astea care au zgândărit colegi de breaslă? Nu ştiu, dar câteodată mi se descarcă accidental, slobozind cuvinte bune în urechile epilogului. Te naşti femeie, devii femeie cu calităţi sau fără, naturale sau culturale. Am întâlnit-o pe Marielena în anul 1997 la Televiziunea Vâlcea 1. Lucra un fel de secretară, lucra mai mult ca femeie de serviciu, nici gând de reporter. Era oaia neagră a televiziunii, nu o bagă nimeni în seamă, fiind şi cam prostuţă la tărtăcuţă. Am ajutat-o mereu, împrumutând-o de multe ori cu bani, pentru că îmi spunea că are fetiţa bolnavă, că mama ei e la spital, uitând mereu să-i mai restituie. Această broască râioasă a scris că Consiliul Judeţean mi-a dat un spaţiu pentru că am o fundaţie pentru romi. Fundaţia este activă din anul 2004, în aceşti ani nu am cerut nimic, deşi am un ziar VOCEA ROMILOR independent financiar, uneori lăsând soţia şi copiii fără bani pentru a edita această publicaţie regională. Cine să-i dea bani şi un contract unui rom ziarist?!

Am solicitat civilizat un drept, multe fundaţii şi asociaţii ale românilor au primit spaţiu. Sunt cetăţean român şi am drepturi. Sunt din Rm. Vâlcea, cetăţean al acestui oraş. Singurul ziarist din sudul Olteniei care şi-a permis pe un ton de procuror comunist să mă acuze de ce mi s-a dat spaţiu este doamna Marielena. Eu i-am explicat că de 1 an am solicitat un spaţiu. Această lucrătoare în presă m-a acuzat că CJ m-a favorizat într-un fel.

Eu pot să fac multe dezvăluiri despre ea. Iată prima şi mai am multe la dosar… Un deputat a împrumutat-o pe capra acesta. Când i-a cerut datoria, aceasta s-a apucat să îi sune soţia, spunând că de fapt este amanta lui. Probabil că se pricepe la stat cu sânii la soare, ca să-i pipăie primarii. Chiar credeţi că toată Vâlcea asta e proastă? Şi tu eşti deşteaptă? Să-ţi fie ruşine! Eşti imbecilă, eşti o impertinentă. Ai nesimţire, dar nu la scris în ziare. Măcar fii cu bun-simţ şi informează-ţi corect populaţia. Tu speculezi anumite lucruri.

În timp ce mă chinuiam să citesc şi să înţeleg înşiruirea de cuvinte din articol, mi-am adus aminte că am mai fost o dată prost, citind cu aceeaşi greutate un articol dintr-un ziar din Vâlcea. Înainte de a-mi da cu părerea, vă invit să vă bine-dispuneţi, sau să mă relaxez pentru ca apoi să obosesc şi să mă enervez citind o minciună crasă a unei femeie de service ajunsă lucrătoare în presă.

Când scriu că dobitoaca naţională vrea să ajungă vacă mondială realizez că nu vorbesc aiurea. Da-ţi-i un fluier şi un baston, să arate ca un jandarm comunal. Vă daţi seama cum ar arăta la vârsta ei să fie fată mare?!

(Acesta este un pamflet și vă rugăm să îl tratați ca atare)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *