Shadow

Titus Corlăţean, la TVR: Folosirea romilor în scop electoral este inacceptabilă

Nu acceptam utilizarea chestiunii romilor in scopuri electorale. Este mesajul pe care ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, îl transmite guvernului suedez. Declaraţia vine după ce ministrul suedez pentru afaceri europene a criticat România pentru că refuză ajutorul extern în integrarea comunităţii rome.

“Cred că este o problemă de inerţie şi prestigiu politic: nu se vrea ca alte ţări să se amestece în afacerile politicii interne. În plus, nu este un lucru cu care guvernele şi aleşii români să câştige alegeri. Mă înfurie dezinteresul pe care l-au arătat pentru acest subiect”, a continuat ministrul.
Conform unor date de la Comitetul de Acţiune al Primăriei Stockholm, citate de către “Dagens Nyheter”, 90% dintre cerşetorii din capitala suedeză sunt români.
România întâmpină dificultăţi în absorbirea fondurilor UE. În perioada 2007-2013, ea a cheltuit abia 26,5% din fondurile alocate.Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, şi-a exprimat, marţi, “furia” faţă de România, care i-a refuzat propunerea de ajutor extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrării romilor.
“Sunt furioasă, dezamăgită şi îmi pare rău. Dar nu vom abandona”, a declarat Ohlsson într-un interviu acordat cotidianului “Dagens Nyheter”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *