Shadow

Documentarul despre romi “Blestemul ariciului”, proiectat la Berlin

Filmul “Blestemul ariciului”, în regia lui Dumitru Budrală, va fi proiectat sâmbătă, în programul “Focus România” din Festivalul Ethnofilmfest, organizat în cadrul Zilelor culturii româneşti de la Cea de-a zecea ediţie a Festivalului filmului etnologic Ethnofilmfest se desfăşoară între 8 şi 11 noiembrie, la Berlin, evenimentul fiind organizat de Ethnologisches Museum Berlin în parteneriat cu Institutul Cultural Român “Titu Maiorescu” (ICR) din Berlin.
În cadrul Ethnofilmfest, este pregătit evenimentul “Focus România”, manifestarea găzduind proiecţia mai multor filme documentare româneşti. Astfel, pe 10 noiembrie, va rula documentarul “Blestemul ariciului”, la manifestare fiind prezent şi regizorul Dumitru Budrală, director fondator alFestivalului internaţional de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest.
“Blestemul ariciului” prezintă viaţa romilor-băieşi din zona Sibiului. “Programarea sa în cadrul galei de la Berlin vine într-un moment în care scandalul internaţional legat de cazul Romulus Mailat, băieş din Avrig, a atins cote maxime. Filmul se bazează pe o cercetare sociologică de pestedoi ani şi pătrunde în viaţa şi mentalitatea acestor oameni dincolo de imaginea superficială pe care le-a creat-o presa”, transmite Astra Film.Berlin (1 noiembrie – 5 decembrie), transmite Astra Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *