Shadow

SENZAȚIONAL! Ce îi cer romii, lui Klaus Iohannis

Mai multe organizatii reprezentative a comunitatii rome din Transilvania printre care Asociatia Romilor din Transilvania, Fundatia Roma Umanitate, Asociatia Romilor Gabori, Asociatia Interetnica a romilor din Romania, Fundatia Sindy Humanitas si Gipsy Media doresc sa transmita un mesaj presedintelui ales al Romaniei dl. Klaus Iohannis dorind sa atraga atentia asupra situatiei precare in care se gaseste cea mai mare parte a membrilor acestei comunitati.

Dorim suportul d-lui presedinte Iohannis in redactarea si mai ales aplicarea unei noi strategii pe diverse domenii de activitate la nivel national si international privind integrarea romilor in societatea moderna.
De asemenea, dorim sa precizam ca romii nu doresc sa reprezinte un obstacol in calea integrarii Romaniei in spatiul “Schengen” prin urmare acest fapt ar fi un motiv important pentru aplicarea unei strategii eficiente pentru integrarea romilor din tot spatiul European”, spun romii din Ardeal.
Reprezentantii romilor din Transilvania doresc sa aiba o intalnire cu viitorul presedinte al Romaniei
cat mai repede pentru a-i putea expune direct situatia reala in care se afla comunitatea romilor si mai ales a gasi si stabili impreuna solutiile de rezolvare.
“Tinem in mod deosebit sa-l felicitam pe d-l Iohannis pentru castigarea alegerilor la presedintia Romaniei dorind sa amintim faptul ca romii din Ardeal si diaspora au votat alaturi de candidatul ACL. Avem speranta ca impreuna cu domnul presedinte Iohannis viata romilor se va schimba in bine. Credem ca pentru a avea o imagine obiectiva din comunitatea roma si pentru a avea o comunicare directa se impune angajarea unui consilier al presedintelui pe probleme legate de romi chiar din randul comunitatii de romi din Transilvania”, a declarat Aurel Pascu reprezentantul asociaţiilor ardelene a romilor.
Mai mult, romi ardeleni se oferă să-i pună la dispoziţie noului preşedinte al României, o persoană care să-i fie consilier prezidenţial pe problema acestei minorităţi, dar care să muncească benevol, fără salariu.Pentru aceasta aceştia vor trimite lui Klaus Iohannis mai multe CV ale unor romi care au pregătirea corespunzătoare pentru acest post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.