DE CE ROMÂNUL DOBRESCU ESTE RESPECTAT DE ROMI

Sunt la fel de vinovat ca oricine altcineva. Am stat şi eu cu prietenii mei întrebându-ne cum un vecin, un coleg sau, da, un prieten bun îşi poate permite să adune atâtea lucruri şi să le doneze unor copii nevoiaşi de la centrele de plasament. Sau cum poate să dea atâţia bani directorul Dobrescu pentru şcoli sau pentru fundaţii ale romilor?! Instinctul în cauză, totuşi, s-ar putea să înceapă să se schimbe. Incapacitatea de a aborda chestiuni băneşti – şi invidia pe care o generează acest om milos Dobrescu Ion, creează mai mult disconfort financiar şi psihologic decât ne putem imagina, spun psihologii şi specialiştii. Câteodată ne pare că am greşit pe undeva, pentru că nu putem să ne permitem în ruptul capului ceea ce îşi permit el – şi chiar dacă de fapt nu asta ne dorim – să ajutăm pe cei nevoiaşi. Unii spun că problema este mai mult a societăţii şi mai puţin a indivizilor. Dornici să facă ceva…

Nu că ar avea multe de ascuns, dar din când în când mi-am pus întrebări cu privire la anumite chestiuni, spre exemplu cum se compară venitul meu. Colegul meu vorbea acum câteva luni despre animale. Şi, din păcate, avea atâta dreptate în ceea ce gândea despre oamenii din jurul nostru. Astăzi, scriu acest articol cu drag dar mai ales cu iubirea aproapelui la ceas de sărbătoare, iubirea de aceste fiinţe care doresc să ajute romii săraci şi foarte săraci, care sunt şi ei oameni, care nu au reuşit, în existenţa lor, să depăşească statutul de sentimente sau raţiune, de repere morale şi civice care caracterizează această naţie de romi.

Curajul există în interiorul oricărei persoane, nu trebuie decât “eliberat”, scos la suprafaţă. Există o parte din noi care cunoaşte acest lucru, indiferent că admitem sau nu. Prin sfaturile de mai jos vei reuşi să mergi de unde eşti acum unde vrei să ajungi. Dacă vei aplica constant principiile următoare, vei observa o diferenţă pozitivă în viaţa ta. Motivul pentru care mulţi oameni devin obedienţi şi lipsiţi de orice formă de curaj şi de hotărâre reprezintă, în fapt, propria lor vină: sunt aşa pentru că au permis acest lucru. Din momentul în care astfel de persoane se hotărăsc să nu mai fie “călcate în picioare” de alţi semeni, respectivii îşi vor pierde sfera de putere şi de influenţă. Mare atenţie asupra faptului că nimeni nu te poate face să te simţi inferior, fără ca tu să-ţi dai acordul. Sursa puterii domnului Dobrescu Ion are la origine gândurile lui, şi, prin urmare, este în măsură să jongleze oricând cu capacitatea de forţă şi de putere. Acest principiu poate să fie aplicat în momentul în care se resimte anxietate. Dacă are incredere în acest sfat şi începe să-l aplice, observă în scurt timp că întâmpină mult mai puţine probleme în timpul contactelor cu alte persoane, indiferent că este vorba de oameni influenţi ultimele victorii/succese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.