Shadow

Pentru Valeriu Zgonea, problema romilor din România este “un clişeu folosit în campania electorală de politicieni francezi”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va pleca miercuri într-o vizită oficială în Franţa unde va discuta cu oficiali ai acestui stat, printre alte subiecte, şi despre problema romilor, pe care o consideră “un clişeu” folosit în campania electorală de politicienii francezi.

“Plec spre Paris să mă ocup de dosarul politic cu Schengen şi cu comunitatea romilor. Acolo mă văd cu preşedintele Parlamentului, cu secretarul general al Partidului Socialist, principalul partid de guvernământ, este o vizită oficială în care bineînţeles că dosarul Schengen, dar şi ultimele declaraţii ale unor miniştri francezi vor fi subiecte de discuţie. Noi avem contra-argumente cred suficient de solide şi la fel ca şi preşedintele statului şi primul ministru al României nu sunt de acord ca teme locale, de campanie, să fie salvate cu problematica comunităţii de romi care nu este numai din România, sunt romi şi din alte state est-europene, iar alte state vest-europene au găsit soluţii fără să facă un asemenea tam-tam. Toate acestea se intersectează cu temele de campanie pentru europarlamentare, iar pentru Franţa, în special, cu temele de campanie de la alegerile municipale din martie, anul viitor”, a spus Zgonea marţi, la Palatul Parlamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *