Shadow

Romii vor avea propria monedă virtuală

Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, proaspăt ales președinte al Uniunii Internaționale a Romilor (IRU) a declarat, pentru AGERPRES, că romii din 37 de țări, de pe trei continente – Europa, Australia, America – vor avea propria monedă virtuală, numită “lov” de la “lovele”, care va echivala, pentru început, cu un euro.

Cea mai scumpă monedă însă rămâne pentru romii din toată lumea, galbenul din salbele țigăncilor. Un galben se cumpără în România cu 500 de euro, potrivit lui Dorin Cioabă.
“Vom pleca de la paritatea un lov — un euro și vom vedea dacă pe urmă va scădea sau va crește. Oricum, între romii noștri au loc tranzacții cu acele monede de aur care se cheamă galbeni. Un galben e 500 de euro. Noi lansăm noua monedă virtuală pentru viitor. IRU a trecut pe alt palier, recunoașterea internațională. Dacă avem un nou guvern, trebuie să avem și o nouă monedă”, a explicat Dorin Cioabă.
Recent, la Sibiu, la congresul extraordinar al IRU, regele Cioabă a fost ales președintele romilor. Acesta are dreptul să convoace Guvernul romilor, condus de un premier din Macedonia, și Parlamentul romilor, condus de un președinte din Republica Moldova.
În calitate de președinte al IRU, Dorin Cioabă are dreptul la o indemnizație lunară de 7.000 de euro, iar premierul și șeful Parlamentului romilor, la câte 5.000 de euro, lunar.
“Noi am discutat și partea aceasta. Președintele va primi în jur de 7.000 de euro pe lună, 5.000 de euro va primi primul-ministru, 5.000 de euro va primi președintele parlamentului, salariile sunt făcute, dar trebuie să facem rost de bani, de finanțări”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *