Shadow

Jurnalişti britanici, înjuraţi şi ameninţaţi cu pietre de ţiganii din România: ”Plecaţi sau vă sparg capul!”

Jurnaliştii britanici de la BBC au realizat un reportaj denumit “Viaţa secretă a copiilor cerşetori din Marea Britanie”, ce prezintă cazurile unor ţigani minori din România. Realizatorii emisiunii Panorama au urmărit timp de mai multe luni, pe străzile din Londra, reţelele de cerşetorie.

Una dintre protagonistele reportajului este o fetiţă de patru ani, expertă în cerşit. Copilul caută mâncare prin gunoaiele de la McDonalds şi cerşeşte indiferent de vreme. Alice îi dă fiecare bănuţ unei femei care are cel mult 20 de ani şi care s-a dovedit a fi mama ei, informează Antena 3. Potrivit proprietarului unui restaurant, unii copii strâng câte 500 de lire sterline pe zi.
Reporterii BBC au mai filmat o femeie care coordonează o reţea formată din mai mulţi minori, inclusiv un băiat de 4 ani. Zona de acţiune este în apropierea unei moschei şi sunt abordaţi credincioşii după fiecare rugăciune de vineri, fiind vizaţi în special turiştii bogaţi din Orientul Mijlociu.
Investigaţia jurnaliştilor i-a condus pe aceştia în faţa unei case închiriate din Ilford, în Essex, unde era parcată o maşină BMW X5. Din locuinţă ieşeau şi intrau numeroşi copii şi adulţi, între care Ioan Rostaş şi soţia lui Stela, precum şi fiica acestora, Vandana, anchetaţi pentru fraudarea serviciilor sociale britanice. Familia de ţigani a fost urmărită până în România, la Huedin, unde aceasta deţine două case, o vilă luxoasă la stradă şi o casă mai mică pe o alee lăturalnică. În faţa casei mari, a fost văzută aceeaşi maşină BNW X5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *