Shadow

“Ţiganii secolului 21”. Ce imagini a surprins un fotograf britanic care a trăit 10 ani printre ei

Traiesc in carute, dar folosesc Facebook-ul, respecta stilul anilor ’70, dar se folosesc de telefoanele mobile. Stilul de viata al “Tiganilor secolului 21” a fost surprins in cateva imagini rare de catre fotograful britanic Iain McKell, fotografii preluate si de catre ziarul britanic Daily Mail.

Iain McKell a trait 10 ani alaturi de caravanele tiganilor din Marea Britanie pentru a le intelege viziunea sociala asupra lumii, stilul de viata si felul in care acestia reusesc sa lege tehnologia moderna cu imaginea clasica a caravanelor de romi.
Daca la sfarsitul anilor ’80, caravanele romilor erau dotate cu mijloace motorizate de deplasare, fotograful britanic Iain McKell a fost surprins sa vada in 2001, la reintalnirea sa cu acestia ca la ordinea zilei a revenit “calul putere”, cu care romii se ajuta in deplasarile prin tinuturile britanice.
“Totul a inceput in 1986, cand aceasta caravana folosea mijloace motorizate de deplasare.”
“Cand i-am revazut apoi in 2014, am fost surprins sa vad ca trecusera iar la carute trase de cai.In acelasi timp foloseau si tehnologii precum baterii solare, telefoane mobile, laptopuri. Mi-a placut la nebunie ideea de a lega noul si vechiul in acelasi timp.”, a povestit fotograful pentru Daily Mail.

Imaginile sale si povestile spuse de acesti romi s-au legat intr-o noua carte, “The New Gypsies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *