Shadow

Avertismentul cu conotatii rasiste dat de un fost premier al Frantei: “Sa evitam aderarea la Schengen a Romaniei”

Romania si Bulgaria nu trebuie sa adere la Spatiul Schengen, pentru ca din cele doua tari vin cei mai multi romi, afirma fostul premier francez Francois Fillon.

Intr-un interviu acordat postului TF1, Francois Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigratiei in Franta, in contextul in care candideaza pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) si pentru functia de presedinte al Frantei.
François Fillon propune reformarea Spatiului Schengen si trecerea la un sistem mai dezvoltat – “Schengen +”. “Este necesara crearea unui corp european al politiei de frontiera, iar Franta trebuie sa preia responsabilitatea acestei initiative, in cooperare stransa cu tari afectate de imigratia masiva, precum Italia, Spania, Grecia si Malta”, a spus Fillon.
“Trebuie sa evitam in mod absolut aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei”, de unde vin cei mai multi romi in Franta, a adaugat Fillon, conform TF1.
In opinia lui François Fillon, Franta nu mai poate primi fluxuri masive de imigranti. Politicianul de centru-dreapta propune o “dezbatere anuala” organizata de Adunarea Nationala,
Camera inferioara a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigratie pe anul respectiv.

In plus, Fillon vrea si inasprirea conditiilor de obtinere a cetateniei franceze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *