Shadow

O familie de tigani, izgonita din comunitate dupa ce nepoata Bulibasei s-a plans de copilul roman

Un caz uluitor in judetul Iasi, intr-o comunitate de tigani. O familie din etnie a fost alungata din sat pe motiv ca sotii au infiat un copil roman. Scandalul a inceput dupa ce baiatul, acum in varsta de 19 ani, s-ar fi despartit de nepoata bulibasei.

Fata a cerut divortul pentru ca sotul nu s-ar fi ridicat la inaltimea asteptarilor ei. Cum socrii mari n-au vrut sa plateasca pentru a stinge aceasta nemultumire, au fost batuti si terorizati.
Tanarul, acum major, a fost adoptat de o familie de rromi pe cand avea doar 3 luni, dupa ce fusese abandonat intr-un centru de plasament. Acum 2 ani tatal l-a casatorit cu nepoata bulibasei.
Insa, dupa numai doua luni de casnicie, tanara s-a plans familiei ca sotul nu-si indeplineste cu succes indatoririle conjugale.
Desi fiind primul barbat din viata ei, printesa, pe numele Gradina, nu avea teoretic termen de comparatie.
Insa, bunicul a crezut-o pe cuvant si a declarat razboi celeilalte familii. Mai ales cand a aflat ca parintii sai il considera nevinovat pe baiat, care intre timp s-a recasatorit si este proaspat tatic.
“Eu pentru copilul asta imi dau viata. Si el tine la noi si noi tinem la el. L-am hranit atatia ani de zile si acum au vazut ei ca e roman. Mi-e rusine sa spun, baiatul era mai mic si nu era om matur, fatei ii trebuia mai mult”, spune Dinarca Stanescu, mama baiatulIn urma cu doua saptamani, dupa indelungi certuri in comunitate, tanarul si parintii lui au fost batuti si alungati din sat.
Oamenii nu au 100 de bani de aur cat le cere bulibasa ca sa ii treaca supararea. Asa ca au ajuns sa doarma intr-o masina de frica agresorilor.
Dar bulibasa nu s-a lasat si i-a chemat pe inspectorii de la Protectia Copilului ca sa le spuna ca fugarii, care au si doua gemene, si-ar neglija fetitele. Autoritatile si-au dat seama ca totul este o inventie.
Politistii au deschis un dosar penal pe numele celor care au agresat familia baiatului, iar jandarmii i-au amendat pe fiecare dintre acestia cu 700 de lei., spune Dinarca Stanescu, mama baiatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *