Shadow

SATANA BETY E LA CIRCULAŢIE

În România de azi, printre alte paradoxuri păguboase, am ajuns la o performanţă de pomină: avem din ce în ce mai mulţi titraţi şi din ce în ce mai mulţi proşti de bubuie.

Aud zilnic, prin oraş, piţipoance semidocte. Prostimea cască maxilarele, cu un respect incontrolabil. Razii de amploare au avut loc la începutul acestei săptămâni în judeţul Vâlcea, agenţii de circulaţie ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea vizându-i în special pe romii cu maşini înmatriculate în străinătate. Dacă ai norocul să fii tuciuriu, eşti oprit, controlat, amendat, că aşa s-a ordonat de sus. Cel mai rasist judeţ din România este Vâlcea, cu poliţişti fiţoşi, care fac cele mai mari abuzuri, cu un şef de serviciu –OPRESCU care taie şi spânzură şi consideră că şoferi romii sunt infractori, dar nedovediţi, cu cazier care există numai în imaginaţia lui. Un judeţ cu poliţişti care te opresc fără vreun motiv, Oprescu văzând paiul în ochii romilor. Dar el nu ştie că noi deţinem date despre el că pleacă cu BW lui beat criţă, că hackerii din oraş îi fac plinul la maşină, că Bety e săgeata lui şi îi plăteşte poliţe la adversarii lui, fie romi sau românii. Şefi lui ştiu despre practicile lui neortodoxe. El şi Bety agresează romii şi români cu un comportament de jandarm comunal. Dacă faci săpături (şi faci când eşti ziarist sau când îţii miroase ceva suspect), afli multe. Întărită de domnişoare, diagnosticată cu instabilitate de ritm, adevărul este că Bety este cea mai tupeistă miliţiancă din Rm. Vâlcea, care înghit orice – la propriu şi la figurat – că îşi folosesc cavitatea bucală şi pentru vorbit. Să amintim de Bety e o femeie grasă, urâtă, proastă, leneşă şi care câştigă bani de la poliţie. E grasă ca o focă şi urâtă ca un curcan depresiv, o zăludă penibilă. Asta e poliţista de la circulaţie. Crede că ea este stăpâna oraşului şi nu-i suflă în ciorbă vreunui şofer, pentru că slănina i-a invadat creierul. Dar niciodată să nu subestimaţi puterea prostiei! Pe Bety, care se crede deşteaptă, lăsaţi-o mai moale cu delirul ei, respiraţia ei libidinoasă, care aminteşte de adierea suavă a maşinii de la salubritate. Cred că a venit momentul să clarific povestea asta, odată cu Oprescu… Există un scurtcircuit când e plin de alcool, aşa se explică gafele lui… Gura lui este singurul organ care poate funcţiona şi în absenţa totală a creierului. Viteza sunetului e mai mare decât viteza minţii, deci din punct de vedere fizic e normal să debiteze o prostie care ofensează pe cineva. Abia peste câteva secunde realizezi că se comportă ca un miliţian de doi banii.

Bety are o voce atât de suavă şi de caraghioasă, încât când o auzi îţi vine să o întrebi dacă a inhalat heliu din baloane. Cazul clasic de gafă, care cred că se predă şi la cursurile de ţinut gura-nchisă. De fapt, nici nu ştiu dacă să trec asta la gafele ei tâmpite.

Nu m-a supărat pentru că m-a atenţionat că trebuie să am 2 triunghiuri reflectorizante, să am 2 truse medicale, ci felul în care s-a scremut să-şi cârpească greşeala. Eu sunt convins că e o murătură, un munte de slănină cu o faţă mâncată de molii. Afişând un rânjet de tigru oligofren, a început să analizeze documentele mele. După îndelungi conversaţii penibile mi-am dat seama că doamna este cam sărăcuţă la tărtăcuţă, isteaţă ca o oaie creaţă. M-am săturat de proşti şi proaste ca de mere mălăieţe. Prefer o perfuzie în locul unui dobitoace. Am auzit zeci de poveşti despre parvenite care dintr-o dată au descoperit Parisul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *